Hallo, ik ben Suzan 

Ik kom uit een gezin van 5 meiden, ben geboren in 1990 als tweede in de rij. Nadat ik 8 jaar ik een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking heb gewoond ben ik in 2008  verhuisd naar "Ons Thuis" in Deurne. Daar woon ik nu met Agnes en Kim en heb het er erg naar mijn zin. 

 Apply


Als klein meisje werd al duidelijk dat ik altijd iemand nodig zal hebben die mij aan de hand neemt in deze ingewikkelde wereld.  Mijn ouders maakten daarom de keuze dit te doen volgens de methode van “Jacques Heijkoop”. De zorg die ik nodig heb is best wel intensief maar een echte indruk daarvan krijg je pas als je ziet hoe het huidige team dat aanpakt. Als ik zou kunnen praten zou ik je dat zeker vertellen maar ik heb vele andere manieren om je dat duidelijk te maken.

Toen ik 2 jaar werd  bezocht ik de crechegroep van een kinderdagverblijf voor kinderen met een verstandelijke beperking. Hierna heb ik verschillende groepen op dit kinderdagverblijf doorlopen.

Vanaf mijn tiende tot mijn 18e woonde ik in de instelling in een groep met 4 medebewoners en nu dus al een aantal jaren in ons "eigen huis" aan de Derpsestraat in Deurne. Toen ik elf jaar was heb ik het kinderdagverblijf verlaten en sinsdien maak ik gebruik van de dagbesteding op het terrein van de instelling en daar ga ik nu nog elke dag naar toe, met de bus. Agnes gaat ook mee.

Mijn vrije tijd vul ik in als verlengstuk van mijn dagbesteding. Ik ben graag buiten, speel en wandel graag en ik kan echt niet zonder mijn schomme l !!!! Ik kan niet praten en maak daarom gebruik van een communicatiekastje met voorwerpen. Ik loop graag en goed, maar als we verder weggaan mag ik toch in de rolstoel zitten.

Mijn ouders en zussen wonen op redelijke afstand en komen mij regelmatig opzoeken. Door de kleinschaligheid zijn de lijnen naar de verzorging erg kort en direct en mijn ouders vinden dat fijn.