Thea Kupers. Begeleider bij Ons Thuis

"Bij Ons Thuis is het altijd feest". 

Het K3 lied met deze titel en een eigen tekst zongen we  tijdens het 5 jarig jubileumfeest, juni 2013. Treffender hadden we voor mijn gevoel de werk- en woonsituatie in Deurne niet kunnen bezingen en nog steeds is de titel actueel. Ook de naam van de meidengroep K3 zou symbool kunnen staan voor de bewoners aan de Derpsestraat. 

3 Kinderen: Agnes, Suzan en Kim zijn de bijzondere mensen waar wij met een team van 10 mensen hen met zoveel mogelijk liefde proberen te  begeleiden,  leiden, voor hen te zorgen, verzorgen, volgen, sturen, mee laten doen, ruimte geven en begrenzen, vertrouwen uitstralen, benoemen en ondernemen. Dit alles in een huiselijke situatie.    

 

Elke dag is er een vol verrassingen. Als alles lekker loopt, de kinderen lekker in hun vel zitten, ontspannen en relaxed zijn, er iets nieuws geleerd is of aangepakt, er door de kinderen volop is meegedaan dan is dat voor iedereen genieten. Dit zijn cadeautjes en de kersen op de taart. 

 

Het woord feest gebruiken we echter ook wel eens om de andere, moeilijke kant van ’t werk aan te geven. Met “’t was feest bij Ons Thuis” bedoelen we dan onze zoektocht, ’t alleen niet kunnen, ons gevoel van onmacht, de heftigheid van een bepaalde situatie, fysiek tekort komen, alleen maar bescherming kunnen bieden…

 

Prettig is het werken vanuit de visie van Jacques Heijkoop omdat deze methode  ons handvatten probeert te geven om de kinderen zoveel mogelijk mee te laten doen, hen te volgen, communicatie op een hoger niveau te tillen, autonomie en keuzemogelijkheden te geven waar dat kan en te zoeken naar kansen waar ’t om moeilijk gedrag gaat. 

 

Fantastisch is het om altijd terug te kunnen vallen op je collega. Het altijd samen willen doen. 

Binnen het team worden talenten gezien en gewaardeerd. 

En ook dat is feest!!!